به گزارش پایگاه فرهنگی تبلیغی رسالات، اولین جلسه مبلّغان خواهر فعال در فضای مجازی، به همت اداره امور مبلغان خواهر دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد.
پس از بیان نظرات و دیدگاههای مختلف حاضرین، حسن مسعودی، مسئول ستاد سواد رسانهای و فناوری فرهنگسرای رسانه مشهد و مهمان ویژه این جلسه، در مورد اهمیت فضای مجازی و ضرورت فعالیت مبلغان در این فضا با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در این رابطه، عنوان کرد: مصونسازی فضای مجازی و پرداختن به آن، از مهمترین اولویتهای فرهنگی کشور است.
وی با انتقاد از عدم واکنش مناسب مسئولین فرهنگی به منویات رهبر انقلاب در مورد فضای مجازی، گفت: شاید علت اصلی این امر، عدم شناخت درست از فضای مجازی باشد.
این کارشناس فضای مجازی با اشاره به سرعت تغییرات و تحولات در فضای مجازی و مقایسه آن با سایر مدیومهای رسانهای، ابراز داشت: بدنه ساختارمند سازمانهای فرهنگی که ایجادکننده یک سری از محدودیتهاست، توانایی تطبیق و همگامی با سرعت تغییرات در فضای مجازی را ندارد.
مسعودی ادامه داد: ما به دلیل سرعت بالا و لحظهای بودن فعالیتهای مختلف در فضای مجازی همچون پیش آمدن جریانهای مختلف سیاسی در آن، به نهادهای فرهنگی چابک نیاز داریم.
وی تأکید کرد: حداقل اقدام برای برخورد مناسب با محصولات دیجیتال فرهنگی غرب از جمله بازیهای گوناگون کامپیوتری و آنلاین، تعریف یک فرآیند ترویجی-تبلیغی مشخص است.
مسئول ستاد سواد رسانهای و فناوری فرهنگسرای رسانه مشهد بهروز بودن و رصد کردن را برای فاصله گرفتن از انفعال در مواجهه با فضای مجازی، ضروری دانست و اضافه کرد: اگر در حوزه ماهوارهها و توطئههای تصویری و تلویزیونی دشمن، هر چند ماه یک بار منفعل بودیم، امروز در حوزه فضای مجازی مجبوریم در تک تک ساعات روز منفعل باشیم!
مسعودی در مورد تهدید اصلی موجود در فضای مجازی گفت: در فضای مجازی یک فرهنگ فراملی در حال شکلگیری است که همه ارزشهای بومی و ملی ما را نفی میکند و حاکم مطلق این عرصه هم دشمنان ما هستند.
وی با بیان اینکه هر ابزار تبلیغی اقتضائات خاصی دارد، فضای مجازی را بهترین وسیله برای تبلیغ ایدهها و نظریات انقلاب اسلامی معرفی کرد.
مسئول ستاد سواد رسانهای و فناوری فرهنگسرای رسانه مشهد تصریح کرد: یک سری اصولی در تولید و توزیع محتوا در فضای مجازی باید رعایت شود. اگر این اصول رعایت نشود، هر چقدر هم که ما حرف خوب داشته باشیم، در فضای مجازی دیده نخواهیم شد.
وی با اشاره به تفاوت اقتضائات فعالیتهای فرهنگی حقیقی و فعالیتهای فرهنگی در فضای مجازی بیان کرد: در فضای مجازی نمیتوان کار تربیتی انجام داد، اما اگر فضای مجازی به عنوان مکمل در کنار کار تربیتی قرار گیرد، اثر آن را چندین برابر میکند.
مسعودی در ادامه سخنان خود به بیان تفاوت نوع پیامرسانی و شکل بیان محتوا در فضای حقیقی و فضای مجازی پرداخت و گفت: همه مفاهیم دینی در فضای مجازی نزول پیدا میکنند، چراکه شما نمیتوانید مسائلی چون عدالت و احترام را به صورت مطلق و با بیان تمام ابعاد آن در فضای مجازی بیان کنید.
وی با اشاره به ضرورت بازتولید مفاهیم مختلف برای ارائه آنها در فضای مجازی، به توضیح 4 اصل مهم در این زمینه پرداخت.
این فعال عرصه فضای مجازی، در پایان سخنان خود کوتاه بودن، شیرین بودن، بهروز بودن و ساده بودن را به عنوان ویژگیهای ضروری یک مطلب جهت ارائه در فضای مجازی معرفی کرد و ابراز داشت: اگر این چهار اصل که تنها مربوط به گزینش یک مطلب جهت ارائه در فضای مجازی است را رعایت کنیم، مطلب ما دیده میشود و خوب هم دیده میشود.